Xiaomi изпревари Apple и вече е на трето място по продажба на смартфони

1
951

Експертите на аналитичната компания IDC публикуваха своя нов рейтинг на компаниите с най-големи продажби на смартфони за третото тримесечие на тази година.

Точно каквито бяха прогнозите на пазарните аналитици, Samsung си върна лидерската позиция при смартфоните. От месеците юли до септември южнокорейската компания е продала 80,4 милиона смартфона и по този начин владее 22,7% от този пазар.

Huawei, който през второто тримесечие на 2020-та излезе на първо място в класацията, сега е втори с 51,9 милиона продадени смартфона, което е спад с цели 22%. По този начин пазарният дял на китайския технологичен гигант намаля от 18,6% на 14,7%.

Най-голямата изненада за третото тримесечие на 2020 година дойде от Xiaomi. Тази компания се издигна до престижното трето място и остави зад себе си американската Apple. През изтеклото тримесечие китайската Xiaomi успя да продаде 46,5 милиона смартфона и по този начин реализира невероятен ръст в продажбите от 42%, който е най-високият показател в този топ-5.

В същото време Apple е намалила продажбите от 46,6 милиона на 41,6 милиона iPhone за тримесечието, в резултат от което нейният пазарен дял намаля от 13,0 на 11,8%.

Лидерската петорка приключва с компанията vivo, която през изтеклите три месеца е продала 31,6 милиона смартфона.

Общо за изтеклото тримесечие са продадени 353,6 милиона мобилни телефона. Това е с 1,3% по-малко от същия период на миналата година.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари