Китайската компания Xiaomi, според източници от мрежата, обмисля възможността за пускане на смартфони с необичайно изпълнение на предната камера. Информацията за новия дизайн на устройствата от Xiaomi се появи на сайта на Световната организация за интелектуална собственост (WIPO).

Става дума за интеграцията на селфи-камера директно в зоната на дисплея. В същото време екранът, според идеята на Xiaomi, ще има няколко отвора. Това ще позволи използването, да речем, на двойна предна камера и предна светкавица.

Както може да се види от схематичните изображения, Xiaomi предлага различни възможности за реализацията на система за предна камера. Обективите например, могат да бъдат разположени в лявата и дясната страна на горната част на дисплея.

Впрочем, към момента Xiaomi само патентова съответния дизайн. Реални срокове относно появата на смартфони с описания дизайн на пазара все още няма.

Според IDC, Xiaomi е на четвърто място в списъка на най-големите производители на смартфони. Миналата година, компанията продаде 122.6 милиона броя, заемайки 8.7% от световния пазар.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за