Xiaomi може да пусне Windows смартфон за $50

0
19
Буквално днес бе съобщено, че главният изпълнителен директор на Microsoft Сатия Наделла наскоро се е срещнал с изпълнителния директор на Xiaomi Лий Джън. Точни подробности за предмета на техния разговор няма, но редица китайски издания вече започнаха да представят своите версии за по-нататъшното сътрудничество между компаниите. Според една от тях, Xiaomi ще се присъедини към списъка от производители на устройства, работещи под Windows Phone, пускайки ултраевтин смартфон, чиято цена ще е около $ 50.

Xiaomi към момента е един от най-бързо развиващите се производители на мобилни устройства. Само за няколко години, компанията излезе на водеща позиция не само в Китай, но и в целия свят. Главната особеност на устройствата им се крие в повече от атрактивните им цени. За пример е достатъчно да приведем топ-Android флагмана Mi4, цената на който започна от 320 долара.

Разбира се, въпрос за пълен преход към Windows Phone не може да става. Android ще остане основната посока на развитие на компанията, но системата на Microsoft при определени условия може да се използва само като експериментална платформа за новите продукти на компанията. Също така в близко бъдеще може да видим и таблет от Xiaomi, базиран на Windows 10, което бе обявено вчера. Разбира се, компанията има опит и в разработването на такива устройства.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за