fbpx
-3.2 C
София

Xiaomi: над 279 милиона потребители работят с фирмената среда MIUI

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

MIUI е фирменият потребителски интерфейс за смартфоните на Xiaomi, базиран на мобилната операционна система Android е и един от най-популярните. Преди няколко часа китайската компания официално обяви, че броят активни потребители на MIUI е превишило 279 милиона души.

Xiaomi допълва, че над 3 милиона потребители имат повече от 5 IoT устройства, включително Smart Cooker, Smart Door Lock и други. IoT платформата на Xiaomi обслужва около 196 милиона активни IoT устройства. Това са смарт телевизорите на компанията, пречиствателите на въздух, овлажнителите и т.н. Освен това, статистиките показват, че около 49,9 милиона потребители използват смарт колонките на компанията, които могат да управляват голям брой устройства на Xiaomi.

Да си припомним, че наскоро Xiaomi представи новата версия на своя фирмения потребителски интерфейс – MIUI 11. Тази фирмена среда предлага преработен дизайн, който не е така претоварен с различните елементи на интерфейса. Добавен е тъмен режим и новия шрифт MiLan Pro. Новата функция Ambient Display дава възможност за извеждане на разнообразна полезна информация на екрана. Добавена е функционалност за динамични звукове на алармата за будилника, както и за обновяванията. Сега те могат самостоятелно и динамично да се променят в зависимост от различни условия, като например местоположението и от времето на деня. Реализирани са и различни полезни функции за опростяване на работата в бизнеса (Mi Work Productivity Suite), както и работата на разработчиците (Mi GO Travel Suite).

Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
BackCock
BackCock
2 години

Да, така е. И то само защото юзерите нямат друг избор. Миуи е доста разбъркан спрямо стандартния андроид. Примерно хранилището е в подменю на „всичко за телефона“. А „чистотата“ на главното меню се състои в това, че доста голяма част от съдържанието на настройките са вкарани в последния ред на всеки сегмент на менюто, наречен „още“. Отваряш настройките и започва едно чудене кое къде е. Тъкмо научих в миуи 10 кое къде е горе долу, и в миуи 11 просто размесиха на произволен принцип настройките. Само и само за да е „ново“. На практика няма нищо ново. Тъмната тема я… Виж още »

Нови ревюта

Подобни новини