Xiaomi: ние ще бъдем първите със Snapdragon 865

2
4759

Xiaomi обича да бъде първа и да поставя рекорди. Да си припомним, че тази компания представи на пазара първия смартфон със 108 МР камера и първа предложи бързо захранване с мощност 30 W. А сега Xiaomi възнамерява да е първата, което ще започне продажбите на смартфон, базиран на системата върху чипа Snapdragon 865.

Не за първи път чуваме, че Xiaomi ще бъде пионер в това отношение. В края на миналата година генералният директор на компанията Лей Джун заяви същото, а сега неговите думи бяха потвърдени от президента на Xiaomi Лин Бин. Той също каза, че Xiaomi ще бъде първата компания, която ще започне продажбите на смартфон със SoC Snapdragon 865.

Няма съмнение, че това ще бъде смартфонът Xiaomi Mi 10, а амбициите на компанията са нейният флагман да се появи на пазара малко по-рано от флагманската серия Samsung Galaxy S20.

Анонсът на южнокорейските флагмани е обявен за 11 февруари тази година, а продажбите трябва да започнат на 6 март. Но Xiaomi възнамерява да анонсира новия Xiaomi Mi 10 на 13 февруари и да започне неговите продажби почти веднага – на 14 февруари тази година. Редица пазарни анализатори са на мнение, че Xiaomi ще анонсира своя смартфон също на 11 февруари, няколко часа преди презентацията на Galaxy S20.

Да напомним, че специалистите на XDA Developers откриха в новия фърмуер на Xiaomi информация, че Xiaomi Mi 10 и Mi 10 Pro ще имат камери със 108 МР оптични сензори.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари