Xiaomi обяви датата на излизане на фирмената среда MIUI 12.5

0
2548

Китайската компания Xiaomi по време на събитието Mi Fan Open Day представи новата версия на графичната фирмена среда MIUI 12.5. Съобщена бе и официалната дата за излизането на съответните ъпдейти.

Първите мобилни устройства на Xiaomi ще започнат да получават финалната версия на MIUI 12.5 от 30 април тази година. Първоначално ще бъдат обновени флагманските устройства на компанията. Стабилната бета версия на MIUI 12.5 вече се предлага в Китай за смартфоните Mi 10 и Mi 10 Pro, Mi 10 Ultra, Mi 11 и Mi 9S, като явно те първи ще бъдат обновени до финалната версия на тази графична среда. Първоначално това ще стане в Китай, а след още около две седмици и в Европа.

Да напомним, че тази година бе стартиран уеб-сайтът Xiaomi.eu, потребителите на който могат да изтеглят най-новите версии на MIUI, които са неофициално адаптирани за международния пазар. При инсталирането на тези фърмуери всичката налична на смартфона информация се губи, но се добавят редица нови езици освен китайския и английския. Освен това тези фърмуери добавят възможност за работа с онлайн услугите на Google. Предварително инсталираните приложения, които са подходящи само за Китай, са премахнати, понеже са безполезни за жителите на другите държави.

В MIUI 12.5 е преработен интерфейса на операционната система и на фирмените приложения, анимацията е много по-плавна, многозадачна работа е подобрена.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари