Xiaomi отговори на Oppo със своя вградена в екрана предна камера

3
1898

Само няколко часа след като Oppo публикува видео, в което представя своята технология за камера под дисплея, конкуренцията от Xiaomi отговори подобаващо. Те също показаха камера от същия калибър, но и в работещ телефон.

Бързо се забелязва, че разработката на техния телефон е в по-напреднал стадии. Телефонът гарантирано вече изпълнява функцията си, докато Oppo е на фаза прототип с основна технология. Това, което разбираме от двата телефона обаче е, че в бъдеще се очаква този тип предна камера да е интересен начин за борба с останалите брандове.

 Във времето видяхме много опити на производителите на смартфони да наложат ново разположение на селфи камерата. Видяхме промени в размера, формата, мястото на поставяне, начина на монтаж към корпуса. Сега обаче виждаме нещо на съвсем друго ниво.

Във видеото на Xiaomi виждаме потребител, който разглежда телефон (вероятно Xiaomi Mi 9) в едната ръка и подобно устройство, на което не виждаме предна камера. Той оставя Mi 9, пуска камера приложението на другия телефон, обръща към предната камера и там… ИЗНЕНАДА.

Каква е разликата с показаното от Oppo?

Видеото на Oppo подобно, с разликата, че не показва нормална работа на телефона, а само въпросната камера. Тук писахме повече по въпроса.

Важно е да се отбележи, че и двата телефона не са готови за пазара към момента, но се очаква Xiaomi да успее да изкара своя преди опонента си.

Въпросните камери виждат през стъклото на телефона. Там където се намират, то е по-тънко. Потребителят все пак няма да вижда камерата, а тя ще може да вижда него. Най-важното, това ще позволи по-добро използване на площтта отпред за екраните на устройвата.

Предстои да разберем дали това ще е достатъчно да замае главите на потребителите и критиците в бранша.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
2 Отговори на коментарите
2 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
ужас
ужас

Това хич не е добра новина. Скоро лепенките ще бъдат безполезни, особено ако и преместят камерата в средата на дисплея. Тоталното неизбежно следене тепърва започва.

Станислав
Станислав

Взимаш си от по дебелата лепенка, метализираната и я лепваш на целия дисплей 🙂 Или си ползваш телефона с калъф.

nababatihvurchiloto
nababatihvurchiloto

С лепенка, не те следят щото 😀