Xiaomi е добре известен бранд, който освен премиум смартфони на достъпни цени, непрекъснато работи върху това да представи и своите новаторски възгледи за това, което смята за „нормално“ в света на смартфоните.

Сега е открит нов патент на Xiaomi, който подробно представя нов иновативен дизайн за 5G смартфон. Устройството разполага само с една камера с резолюция 108 MP, която е описана като „супер камера“, а самият смартфон е наречен прозрачен, тъй като дисплея го обгръща от всички страни.

Патентът е споделен за първи път от популярния технологичен портал LetsGoDigital, като от приложените в публикацията изображения виждаме, че това е смартфон, който е покрит от всичките си страни от дисплея, като единствената част, която не е остъклена, е огромната единична камера. Именно оттам идва и прозвището, че този потенциално предстоящ смартфон ще бъде „прозрачен“.

Както виждаме, Xiaomi е обозначила единствения огромен обектив на основната камера като „супер камера“ и очевидно е в състояние на използва подобрените фотографски възможности на алгоритмите си за заснемане с изкуствен интелект. Част от устройството, която е показана както в чертежите, така и в цветните изображения към патента, показва, че смартфонът наистина ще бъде покрит от всички страни с дисплей, което създава усещането за прозрачност и липса на едноцветен корпус, какъвто сме свикнали да виждаме не само във всички смартфони до момента, но и в почти всички дигитални устройства от ежедневието ни.

Xiaomi вече е представяла „прозрачни“ смартфони в миналото, но този път нещата изглеждат съвсем различни. При последния такъв опит, всъщност потребителя виждаше вътрешните компоненти на устройството вместо едноцветен заден панел, но по-късно се оказа, че това всъщност е холограмен стикер, а не реалната платка на модела Mi 8 Explorer Edition. Анализаторите смятат, че това засега е само патент и няма вероятност да видим подобен дизайн в предстоящите модели Mi Mix 4 или Mi 11.

Според текстовете, придружаващи изображенията, в този прозрачен смартфон на концептуалния Xiaomi има „AI GPU” и „5G MODEM IVY 650”. Би било освежаваща промяна, ако в действителност видим как известен производител на смартфони като Xiaomi премине от пет и дори шест – сензорни камери до един сензор, който обаче идва със страхотен софтуер, добре интегриран Al и вероятно оптично увеличение. Вече дори има включено рекламно послание, което гласи „Винаги вярвай, че нещо прекрасно ще се случи.“ Ще бъде интересно да видим дали смартфона от този патент някога ще се появи на бял свят.

Не трябва да забравяме, че Xiaomi беше един от първите производители, които пуснаха „безрамков“ смартфон в лицето на серията Mi Mix, а после работиха сериозно по увеличаването на полезната площ и съотношението между дисплея и тялото на своите модели смартфони, което по един или друг начин оказа влияние върху цялата индустрия. След това започна революцията на „ночовете“ и Xiaomi непрекъснато търсеше начини да намали предната изрезка на дисплея за селфи камерата, а по-късно беше и първият производител, който патентова механизъм за изскачаща предна камера.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари