Xiaomi патентова интерфейс за смартфони с живи плочки

4
2046

Патентният портфейл на Xiaomi се допълни с нова необичайна разработка. Компанията регистрира свое ново софтуерно решение – твърде оригинален дизайн на интерфейс за смартфони, който много повече напомня на мобилната операционна система Windows отколкото на традиционните фирмени потребителски интерфейси за Android.

От базите данни на агенцията за управление на интелектуалната собственост на Китай в Глобалната мрежа попадна патентната документация за фирмените мобилни устройства на този производител. Според тези данни на мрежовите информатори, това ще бъде фирменият потребителски интерфейс за смартфона Mi Mix 4, който още не е анонсиран.

Според показаните изображения, новият потребителски интерфейс с модулна структура отчасти напомня на живите плочки на операционната система Windows. Очакванията са този дизайнерски подход да опрости процеса на взаимодействие с мобилните устройства, които имат по-големи дисплеи.

В прикачените към патента илюстрации можем да видим, че в горната част на екрана е показан музикалния плеър, по-надолу следва екран за напомняне на различни събития, следва календарът, а долу се виждат уидежта за прогнозата за времето, иконката на камерата и други подобни. Според другите скици, положението и размерът на плочките могат да се настройват в зависимост от предпочитанията на потребителя.

Засега няма информация за най-вероятната дата на анонса на нов смартфон на Xiaomi с този интересен модулен интерфейс.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари