Xiaomi патентова смартфон за 3D снимки с четири камери в ъглите на задния панел

1
698

Китайската компания Xiaomi патентова интересен смартфон, който дава възможност за заснемането на триизмерни снимки и 3D видеа. Информацията за новото мобилно устройство бе открито в уеб сайта на Световната организация за интелектуална собственост (World Intellectual Property Organization, WIPO) от популярния уеб портал LetsGoDigital.

Патентните изображения показват смартфон, на задния панел на който са поставени четири оптични сензора. Броят на фотосензорите не е нещо особено, на тяхното разположение е уникално – те са поставени в четирите ъгли на задния панел на смартфона. Именно това разположение на сензорите на четворната камера дава възможност за заснемането на обемни изображения. Това могат да бъдат както снимки, така и видеа.

В скиците, публикувания в документацията на новия патент, се виждат механични бутони от дясната страна, а в долната част се забелязват както USB Type-C порт, така и стандартна 3,5 мм аудио гнездо.

Появата на този патент съвсем не означава, че този интересен смартфон вече се разработва и че някой ден ще бъде създаден. Едва ли това устройство скоро ще се появи във виртуалните лавици на интернет магазините. Спорен е и въпросът, дали този мобилен телефон ще стане популярен.

Всяка година Xiaomi и другите производители на смартфони регистрират изключително перспективни и проекти и патенти. Много от тях не се реализират, но благодарение на тези патенти можем да разберем в какво направление се движат новите технологии и фантазиите на специалистите.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари