Xiaomi подготвя смартфон със 108МР камера

9
2362

Последно време производителите на мобилни телефони се опитват да възродят интереса към камерите с много високи резолюции. Сред конкуренцията, дебютираща на пазара с 48-мегапикселови сензори, Xiaomi иска да се отличи с разработването на 108-мегапикселов сензор. Компанията работи съвместно със Samsung с нейната ISOCELL технология и, изглежда, двете отново ще прескочат настоящата граница на мобилната фотография.

Xiaomi твърди, че снимките от 108 МР камера ще бъдат с резолюция цели 12 032 х 9 024 пиксела. Не се знае кога компанията ще представи своето мобилно устройство с подобен сензор тъй като в рекламните материали няма посочена дата. Междувременно Xiaomi отново работи със Samsung върху създаването на смартфон с 64 МР GW-1 сензор и големина на пиксела 0,8 микрона. Това се очаква да бъде Redmi Note 8 и е възможно той да бъде анонсиран този месец. Но при него начинът на работа би трябвало да е по-особен – използва се стандартната технология точките да се обединяват в блокове по четири и по този начин да се правят значително по-качествени 16 МР снимки, особено при по-слаба осветеност. Предполага се, че и 108 МР сензор ще използва същата технология при по-слабо осветените сцени.

Технологията на обединяване на пикселите вече се използва в смартфони като Huawei P30 Pro и неговата 40 МР камера. Получават се изображения са с 10 МР резолюция, които са характерни с несравнимата си чистота при слаба осветеност на обектите. Новата 108 МР камера на Xiaomi би могла да прави отлични снимки с 27 МР резолюция и навярно съвсем скоро ще можем да видим първите от тях.

9
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
7 Коментари
2 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Палуестиниец
Палуестиниец

Има време… Ще излезе към 2025 година

Кьорав кон
Кьорав кон

Някой да каже каква беше врътката при камерите на xiaomi… Моята има redmi note 7 и уж е 48 МП а всъщност е 12МП…лъжат както всички китайци!

жик-так
жик-так

еми те са ти написали, прави снимка 48мп,обедияна 4 пиксела в 1 и става 12мп.т.е. 48/4. Така става по-малък обем снимка с по-добро качество.

Артьом
Артьом

Note 7 има две версии:
глобал -48мп
индия -12мп
Глобала си снима 48. Точка

Кольо
Кольо

В суров вид RAW, в паметта на телефона сигурно ще се събират, има-няма стотина снимки 😀

мустанг
мустанг

Изтребвали са ти тия 108 мегапиксела. Ти и с 18 да са, пак нема да видиш разлика на това малко екранче. Всичко е маркетинг, а будалите/ и необразованите си викат „Б@си якото, сигурно прави яки снимки“ . Прост народ.

Гоше
Гоше

Верно е много прост този народ.
Всичко си е написано, но и те нещо да кажат, да покажат колко са запознати.

Малииии
Малииии

Аз предлагам към всеки телефон да върви и по един художник. 😀

115
115

И на кой са му притрябвали тези огромни снимки? Да вземат да поработят над качеството и софтуера на камерата.