Xiaomi показа колко лесно се разглобява флагмана Mi 11

4
1788

Преди няколко дни Xiaomi официално представи глобалната версия на своя флагмански смартфон Mi 11. Както обикновено се случва с новите устройства на китайската компания, мобилният телефон предлага топ характеристики при по-ниска цена от конкуренцията. И този път стана така, въпреки че преди това имаше слухове, че цената на Mi 11 ще бъде същата като на iPhone 12.

Днес Xiaomi публикува интересен клип, който демонстрира процеса на разглобяването на смартфона и едновременно с това се акцентира върху техническите особености на мобилния телефон.

Според публикуваното видео, разглобяването на Mi 11 за ремонт или подмяна на някои елементи, не е особено трудно. Лесно се забелязва, че количеството използвано лепило е много по-малко от това при конкурентите. Вижда се, че подмяната на например на батерията или дисплея съвсем не е трудна. Но може би само така изглежда във фирмения видеоклип.

В същото време известният блогър JerryRigEverything провери по своя си характерен начин и също публикува клип за устойчивостта на Mi 11 на надраскване, огъване и различно физическо натоварване. Тук можем да видим, че използваното химически закалено стъкло Gorilla Glass Victus много добре се справя с надраскванията, които се появяват чак при използването на предмети от шесто ниво на скалата на Моос. По време на опитите за сгъване на смартфона не се появи нито една пукнатина – нито на екрана, нито на задния стъклен панел. Това означава че са използвани качествени материали и сглобяването на устройството е на ниво.

3 2 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари