Xiaomi показа сгъваем таблет-смартфон с екран, който се сгъва от двете страни

2
3887

Компанията Xiaomi демонстрира видеоклип в своя официален профил във Weibo, който показва работата на сгъваемия смартфон Dual Flex или MIX Flex. Производителят предложи на потребителите, те да определят какво да бъде името на новото мобилно устройство.

Видеото показва новия смартфон от различни ракурси и особено неговата сгъваема конструкция, както и работата на интерфейса. Вижда се, че това е наистина реакцията на интерфейса, а не някакъв монтаж. Можем да видим, че интерфейсът е бърз и няма лагове. Въпреки че това е прототип, устройството има завършен вид и изглежда е готово за пазара. Интересен е моментът, когато президентът на Xiaomi сгъва двете симетрични секции на устройството и по този начин го превръща в компактен смартфон. Интерфейсът автоматично се адаптира към двата режима на работа.

Във видеото се забелязва, че качеството на изображението не е толкова високо, като при съвременните смартфони. Но все пак това е прототип и в крайна сметка може да бъде поставен по-качествен екран.

Засега не са публикувани техническите характеристики на новото сгъваемо устройство. Но по всичко личи, че Xiaomi ще представи сгъваем смартфон по-рано от Samsung.

Трудно е да се каже колко ще струва сгъваемият смартфон на Xiaomi. Повечето пазарни анализатори са на мнение, че неговата цена ще е над $2000.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
0 Отговори на коментарите
2 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
2 Автори на коментарите
Александъряхану Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
яхану
яхану

Според мен, няма да е повече от 700$.
Xiaomi стъпват все още по земята, още не летят из облаците. За това вървят сигурно нагоре, а не падат от високо като някои други „играчи“. 😉

Александър
Александър

Сгъваемите екрани са интересна идея, но ако това е голямото нещо, което ни готвят производителите на смартфони за следващите няколко години, не съм впечатлен. Липсват истински иновации.