Xiaomi показа смартфон, който може да се отключи чрез всяка област от екрана

7
2721

Лин Бин, президент и съосновател на компанията Xiaomi показа прототип на смартфон с екранен скенер за пръстови отпечатъци от ново поколение. Според демонстрираното видео, новият смартфон може да бъде отключен чрез докосване с пръст на произволна област на екрана.

Лин Бин сподели, че специалистите на Xiaomi са успели да увеличат площта на дактилоскопичния скенер 15 пъти в сравнение със стандартния сподели, обикновено поставян на задния панел на смартфоните. Новият скенер е над пет пъти по-голям от скенера за пръстови отпечатъци на Xiaomi от предишното поколение. Скоростта на разпознаване на пръстовите отпечатъци е останала същата.

Може да се очаква, че смартфоните с новия скенер ще излязат на пазара още тази година, но Xiaomi още не е решила в кои модели ще използва дактилоскопичния скенер от ново поколение.

Малко по-късно се появи информация, че дактилоскопичният скенер от ново поколение се произвежда от компанията Synaptics. Същият скенер за пръстови отпечатъци се предлага и на други производители на мобилни устройства, като например Oppo. Тази компания също показа клип, с който демонстрира работата на новата система.

Площта на дактилоскопичния скенер от ново поколение е 50 х 25 мм, което наистина е пет пъти повече от сегашните екранни скенери за пръстови отпечатъци и 15 пъти повече от скенерите, поставяни на задния панел.

7
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
4 Коментари
3 Отговори на коментарите
7 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
7 Автори на коментарите
A.comОБИЧАМ АЙФОНПипиПитагорGalaxy Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
име
име

тия ще съберат повече отпечатъци на ората от всички останали 😀

Аз87
Аз87

На мен ми е интересно дали след като тръгна тази тенденция за отключване чрез пръстов отпечатък върху дисплея, Apple ще се върнат с подобна технология след като я заклеймиха за ненадеждна?

Galaxy
Galaxy

Не мисля, най-много ако се окаже по-достъпна технология да я вкарат в „по-евтиния“ модел.
А във ‘флагмана’ да се мъчат да вкарат Face ID под дисплея.

Питагор
Питагор

Правоъгълник 50 на 25 милиметра далеч не може да се нарече „всяка област от екрана“.

Пипи
Пипи

Хапъл ще го патентова.
Да не се радват много.

ОБИЧАМ АЙФОН
ОБИЧАМ АЙФОН

Аха, когато успеят да направят по-голям правоъгълник. Или многоъгълник…

A.com
A.com

И най-важното – да е със заоблени ъгли. 🙂