Xiaomi показа смартфон, който може да се отключи чрез всяка област от екрана

7
2841

Лин Бин, президент и съосновател на компанията Xiaomi показа прототип на смартфон с екранен скенер за пръстови отпечатъци от ново поколение. Според демонстрираното видео, новият смартфон може да бъде отключен чрез докосване с пръст на произволна област на екрана.

Лин Бин сподели, че специалистите на Xiaomi са успели да увеличат площта на дактилоскопичния скенер 15 пъти в сравнение със стандартния сподели, обикновено поставян на задния панел на смартфоните. Новият скенер е над пет пъти по-голям от скенера за пръстови отпечатъци на Xiaomi от предишното поколение. Скоростта на разпознаване на пръстовите отпечатъци е останала същата.

Може да се очаква, че смартфоните с новия скенер ще излязат на пазара още тази година, но Xiaomi още не е решила в кои модели ще използва дактилоскопичния скенер от ново поколение.

Малко по-късно се появи информация, че дактилоскопичният скенер от ново поколение се произвежда от компанията Synaptics. Същият скенер за пръстови отпечатъци се предлага и на други производители на мобилни устройства, като например Oppo. Тази компания също показа клип, с който демонстрира работата на новата система.

Площта на дактилоскопичния скенер от ново поколение е 50 х 25 мм, което наистина е пет пъти повече от сегашните екранни скенери за пръстови отпечатъци и 15 пъти повече от скенерите, поставяни на задния панел.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
7 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари