Xiaomi получи патент за обединяване на MicroSD и SIM картите

2
2698

Към днешен ден почти всички производители предлагат хибриден слот за картите памет. Това означава, че потребителят се изправя пред избора да използва две SIM карти или една SIM карта и една MicroSD карта памет. Далеч не на всички се харесва този компромис и мнозина биха искали да имат пълноценен, а не хибриден слот за SIM и MicroSD карти.

Xiaomi има свой вариант за решаването на този проблем, още повече, че в 5G ерата все по-често ще са необходими големи хранилища за данни, а двете SIM карти вече масово се използват. Компанията получи патент за SIM карта с поддръжката на 5G мобилните мрежи, като едновременно с това могат да се използват и като флаш диск. Според представената документация това е хибрид или по-скоро сандвич, при който на едната страна е поставена SIM картата или картите, а на другата – MicroSD картата памет.

Идеята съвсем не е нова – през 2019 година аналогично решение предложи китайската компания Ziguang. Но към днешен ден тази идея не е реализирана и може би така ще стане и с Xiaomi.

Производството на подобна карта не само ще даде възможност на потребителите да използват две SIM карти плюс допълнителна външна ROM, но и ще опрости процедурата по прехвърлянето на данните при смяна на смартфона.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари