Xiaomi получи патент за обединяване на MicroSD и SIM картите

2
2581

Към днешен ден почти всички производители предлагат хибриден слот за картите памет. Това означава, че потребителят се изправя пред избора да използва две SIM карти или една SIM карта и една MicroSD карта памет. Далеч не на всички се харесва този компромис и мнозина биха искали да имат пълноценен, а не хибриден слот за SIM и MicroSD карти.

Xiaomi има свой вариант за решаването на този проблем, още повече, че в 5G ерата все по-често ще са необходими големи хранилища за данни, а двете SIM карти вече масово се използват. Компанията получи патент за SIM карта с поддръжката на 5G мобилните мрежи, като едновременно с това могат да се използват и като флаш диск. Според представената документация това е хибрид или по-скоро сандвич, при който на едната страна е поставена SIM картата или картите, а на другата – MicroSD картата памет.

Идеята съвсем не е нова – през 2019 година аналогично решение предложи китайската компания Ziguang. Но към днешен ден тази идея не е реализирана и може би така ще стане и с Xiaomi.

Производството на подобна карта не само ще даде възможност на потребителите да използват две SIM карти плюс допълнителна външна ROM, но и ще опрости процедурата по прехвърлянето на данните при смяна на смартфона.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Morgan
Morgan

„две SIM карти плюс допълнителна външна ROM“
Я си помислете пак дали е ROM.

Теодор
Теодор

Само човек не знаещ колко са нетрайни sd картите може да комбинира sim и sd карта. ROM абревиатурарат се превежда памет само за четене което никак не съответства на характеристиките на sd карта която е както за четене така и за писане на данни. Но както винаги журналиста е чел недочел.