Xiaomi представиха свръхбързо безжично зарядно, което зарежда 4000 mAh батерия за 19 минути

4
1657

Както се очакваше, Xiaomi официално анонсира своята нова технология за много бързо зареждане акумулаторните батерии на смартфоните. Към днешен ден това е най-бързото безжично зарядно в света с мощност 80 W.

Китайската компания твърди, че с помощта на тази технология, смартфон с акумулаторна батерия с капацитет 4000 mAh само за 19 минути се зарежда от 0 до 100 %, а за 8 минути – от 0 до 50%.

Досега най-бързото зареждане, отново на Xiaomi, с мощност 50 W, бе реализирано в смартфона Xiaomi Mi 10 Ultra, излязъл на пазара през месец август тази година.  А през месец март китайската компания показа бързо зарядно с мощност 40 W.

Xiaomi за първи път представи поддръжката на безжично зареждане в своя Mi Mix 2S, който се зареждаше с мощност едва 7,5 W. Моделът Mi Mix 3 вече имаше 10 W безжично зарядно, а през 2019 година мощността нарасна до 20 W във флагманския смартфон Xiaomi Mi 9.

Едновременно с представянето на мощното зарядно на Xiaomi се появи информация, че китайската компания подготвя ново безжично зарядно с мощност 100 W.

Xiaomi не съобщава с помощта на какви технологии е постигнала подобна безжична зарядна мощност и не обяви кога ще започнат продажбите на това интересно безжично зарядно. Очаква се това да стане с излизането на следващата флагманска серия смартфони Mi 11.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари