Xiaomi представи концептуален смартфон със закръглен от четирите страни дисплей

3
1910

Xiaomi представи своите най-нови разработки в областта на дизайна на смартфоните и показа прототип на мобилен телефон с екран тип „водопад“, на който всичките четири страни са извити под ъгъл 88 градуса. На корпуса на новото мобилно устройство не се виждат каквито и да било бутони или конектори. Xiaomi отбеляза, че „това концептуално решение разширява границите на дисплея до безкрайност и предлага един наистина съвсем нов дизайн без каквито и да било портове„. Xiaomi не съобщи какво е името на иновативния смартфон, като само уточни, че технологията за изготвяне на специалния екран носи името Siqu. Благодарение на тази нова технология матрицата заема целия преден панел и дори излиза извън него и почти изцяло покрива страничните стени на телефона.

Интересно е, че в ъглите на дисплея се виждат прорези които са дали възможност всичките страни на екрана да бъдат извити. Тоест, не се е получил съвсем безкраен екран, но решението е интересно и навярно по този начин е увеличена здравината на цялата конструкция.

Представителите на Xiaomi заявиха пред уеб изданието The Verge, че прототипът наистина съществува и специалистите на китайската компания го тестват и ползват. За съжаление, поради затегнатите карантинни мерки едва ли ще можем да видим това интересно устройство на живо по време на някоя презентация или изложение.

5 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари