Xiaomi представи ново безжично зарядно на пазара

0
487

Apple представи AirPower, безжично зарядно, което трябваше да позволи на потребителите да захранват всичките си устройства от еко системата на компанията наведнъж, но след като две години усилено работи по него, но не успя да създаде работещ инженерен прототип, компанията официално обяви, че отменя проекта в началото на миналата 2019 г.

Изглежда обаче, че друга компания е решила проблемите, които Apple е изпитала при конструирането на устройство – Xiaomi току-що представи своя Smart Tracking Charging Pad, който позволява на потребителите да зареждат до две устройства едновременно безжично, без значение къде точно върху подложката са поставени.

Така например, на новата подложка за безжично зареждане може да бъдат сложени два смартфона едновременно, ако имате повече от един телефон или поканите приятел, или пък да заредите слушалките си заедно със смартфона и много други.

Разбира се, двойните безжични зарядни устройства вече съществуват на пазара и не са новина, но разликата при тази нова разработка на Xiaomi е, че няма значение къде точно ще поставите устройството върху подложката – то ще се включи и ще започне да се зарежда независимо къде точно е разположено. Повечето други безжични зарядни устройства на пазара няма да могат да захранват телефона правилно, ако той не е поставен идеално точно в определената за това позиция, и изглежда, че сега Xiaomi решава един от най-честите проблеми и елиминира едно от най-големите препятствия в технологията за безжично зареждане.

 

Какво е новото при Xioami?

Очевидно, че Xiaomi сега не са открили топлата вода, създавайки безжично зарядно, което поддържа едновременно захранване на до две устройства, тъй като вече има подобни продукти на пазара от други конкурентни технологични компании, в това число и от китайски такива. Но сега Xiaomi има предимство с разработката си, че е успяла така да проектира безжичната подложка за зареждане и нейните намотки, че тя може да разпознае и захрани устройствата без значение къде точно върху нея се намират.

Новото безжично зарядно Smart Tracking Charging Pad беше представена заедно с няколко други нови продукта на Xiaomi като Mi 10 Ultra, Redmi K30 и Mi TV Lux на събитие в Китай. Това означава, че на този етап не знаем със сигурност дали подложката за безжично зареждане ще бъде налична на световните пазари, нито кога точно се очакват да стартират нейните продажби дори в Китай, но тъй като компанията продава продуктите си в много страни по света, в това число и в Европа, новият аксесоар може да тръгне по рафтовете на магазините и да не се наложи да чакаме дълго, за да го видим.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари