Xiaomi имаше намерението да актуализира своя смартфон Mi A1 до новата версия на OS Android 8.0 Oreo. Но изглежда, че желанието да пусне ъпдейта до Нова година изигра лоша шега на компанията и няколко седмици по-късно след пускането му той беше преустановен поради грешки.

Съобщава се, че след обновлението, при някои потребители приложението на камерата започнало да се стартира по-бавно (около 5 секунди), а при други при използване на Bluetooth много бързо се разреждала батерията. Също така са се появили проблеми и с приложението за набиране на номер и влошаване на качеството на звука в слушалките.

Освен това, от фърмуера са отказали жестовете на скенера за пръстови отпечатъци, а бутоните на наскоро стартираните програми понякога преставали да реагират на натисканията. И това не е всичко!

Имайте предвид, че част от проблемите вече са отстранили в бета-версиите, а набора от номера може да се „поправи“ самостоятелно, като отстраните MyJio или му забраните достъпа до телефона от настройките за разрешения. Това обаче разочарова някои потребители.

Според разработчиците, те ще се опитат да отстранят грешките в следващите седмици, след което Android 8.0 Oreo отново ще се появи за Xiaomi Mi A1.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
1 Автори на коментарите
Andrey Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Andrey
Andrey

А тези, които вече сме с осакътеното Орео има ли възможност да изтеглим новото. Моя се надгради веднага щом го пуснах за пръв път.