Xiaomi проектира смартфон с вграден соларен панел

3
1352

Xiaomi има идеалното решение на проблема с непрекъснатото зареждане на нашите вечно жадни за енергия смартфони. Вместо да се занимава с измислянето на нови методи за бързо зареждане, компанията представи концепция за дизайн на телефон с интегриран слънчев панел на гърба. Предназначението му явно е безжично зареждане със слънчева енергия през безоблачните дни.

Иначе Xiaomi предлага един много модерен нов дизайн на смартфон. Екранът му отпред се простира до всеки ръб, без място за камера за автопортрети и за скенер за пръстов отпечатък. Възможно е решението на компанията е да интегрира сензорите под дисплея. Интересното е, че въпреки допълнителния компонент, устройството е останало тънко.

Разбира се, това засега е просто патент на дизайн на смартфон, за който не се знае кога ще дебютира на пазара. Засега няма обявени технически характеристики, нито дори официално име на устройството. От друга страна стои въпросът доколко слънчевото зареждане ще е от полза на потребителя. LG бе направила калъф за телефон с такава функционалност още през 2010 година, който предлагаше 2 минути разговори след 10 минути зареждане. Сега соларните клетки са много по-усъвършенствани, но и телефоните много по-бързо започнаха да изтощават батериите си. Друга важна подробност е колко време всъщност потребителите биха оставили смартфоните си с лице надолу, за да се зареждат. Това са устройства, които по принцип носим в джобовете си и периодично изваждаме, за да проверим за имейли и социалните мрежи.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
115
115

И когато телефона се нагрее до 60 градуса от слънцето, ще стане наистина весело 😀

assa
assa

По-големия проблем е, че дори при най-голям пек с тази малко площ няма и 0.5W да направи, по-скоро ако е на умиране или е забравено зарядното съвсем да не изгасне.

Ico
Ico

Kitaiski gluposti. Imat uspeh zashtotobsa shto gode spoluchlivi kopia na i phone. Utre shte izleze triugalen i phon i izvednuj vsichki vkliuchitrlno i samsung shte stanat triugalni