Xiaomi разработва смартфон със седем изскачащи камери

2
4469

Xiaomi изглежда продължава да счита, че камерите на смартфона никога не са много. В поредния патент на компанията, регистриран от китайската национална организация за интелектуална собственост, се описва смартфон, на който всичките камери изскачат от корпуса.

Агенцията CNIPA регистрира патентите на Xiaomi, описващи три модела смартфони с изскачащи камери. Дизайнът на подвижния блок е един и същ, но броят на камерите е различен. Самият модул е ширина около 60-70% от ширината на смартфона.

За да може да създаде наистина безрамков смартфон, китайската компания е поставила всичките камери върху компактен изскачащ блок. И трите представени скици на мобилни телефони включват двойна предна камера, а броят на основните оптични сензори е различен – има версии с два, три и дори пет фотосензора. По този начин топ-модификацията на този смартфон има седем камери поставени на един и същ изскачащ блок.

Това решение дава възможност за създаването на смартфон на практика без рамки и с голяма площ на дисплея, които заема почти целия преден панел.

Идеята не е нова: нещо подобно бе реализирано в модела OPPO Find X, излязъл през 2018 година.

Да напомним, че съвсем скоро компанията Xiaomi ще представи на пазара нов геймърски смартфон. Той ще се нарича Black Shark 3 и ще има до 16 GB оперативна памет.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Иво
Иво

Еее точно заради това аз си купих Honor 9X Pro, няма смисъл предната селфи камера да ти заема място от дисплея. То това е и най иновативно.

azхх
azхх

Шибаняци, спрете да тъпчете телефоните с безмислици ами върнете полезните неща като махаща се батерия, стерео жак и инфрачервен порт. Сложете и повечко usb портове. Аман от модернистични тъпотии.