Навярно всички знаят, че популярният производител Xiaomi предлага своите смартфони под два бранда – Mi и Redmi. Днес порталът Gizmochina съобщи, че китайската компания е подала заявка за трети бранд.

Новият бранд носи името POCOPHONE и първият смартфон вече е готов. Xiaomi е подал заявка за регистрация на POCOPHONE и в Европейския съюз, а това означава, че смартфоните POCOPHONE трябва да се появят и при нас.

Според тази информация, първият мобилен телефон от този бранд е с производствен индекс M1805E10A и вече е сертифициран от NCC на Тайван. Устройството се произвежда от компанията Xiaomi Communications Technology Co., Ltd, но вместо Redmi или Mi е указана търговската марка POCOPHONE.

Спецификациите на този смартфон все още не са известни, но според NCC, той поддържа FDD-LTE 3, 7 и 8. Новият телефон разполага с GPS, ГЛОНАСС и BeiDou навигационни модули. Явно производството на новото мобилно устройство е на съвсем ранен етап и засега няма дори информация за неговото име.

В началото на месеца бе съобщено, че Xiaomi има финансови проблеми. Това се разбра точно преди началото на IPO. Възможно е новият бранд да е създаден за да оправи бюджета.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари