Към днешен ден Xiaomi заема второ място по продажби в Индия, изоставайки от Samsung. Но с помощта на Mi Mix 2 китайският производител се надява да подобри своите позиции.

В момента, второто място на Xiaomi се осигурява от продажбите на смартфони от начално и средно ниво, подобни на Redmi 4A и Redmi Note 4, много популярни в тази страна поради сравнително ниската си цена. Населението в Индия не е богато, но използва все повече мобилни телефони. Докато преди година средната цена на закупуваните от индийците смартфони бе $127, днес тя е вече $157, което е немалък ръст от около една четвърт.

Това не е много добре за китайската компания Xiaomi, понеже се променя самата структура на най-търсените от Индийците смартфони и постепенно започват да се търсят по-скъпи устройства. За да може да се конкурира с по-скъпите модели на Samsung и да се засили позициите сред смартфоните от по-висок клас, Xiaomi изкарва на индийския пазар флагманския телефон Mi Mix 2. Неговите продажби ще стартират през месец ноември тази година при цена около $500. Сега на практика всички пазарни анализатори се питат, дали Xiaomi ще успее да стане номер 1 в Индия и припомнят, че през 2015 година компанията бе №1 по продажби в Китай, а сега е вече на пето място.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари