Xiaomi се извини за твърде малката партида смартфони по време на бърза разпродажба

4
1638

Xiaomi, както и някои други производители на смартфони, понякога провежда бързи разпродажби, предназначени да привлекат вниманието към различните продукти. Една от тези разпродажби неотдавна бе проведена във Великобритания и доведе до малък скандал.

Xiaomi обяви, че първите купувачи на Mi 8 Lite и Mi A2 ще получат тези смартфони за символична цена – едва 1 паунд. Но компанията не съобщи, колко устройства ще бъдат продадени при тази цена. Съвсем логично, тези устройства бяха разпродадени за по-малко от секунда. Но след това стана ясно, че партидата включва само 10 смартфона (а потенциалните купувачи са хиляди). Това не се хареса на британците.

Един от потребителите разгледал кода на уеб страниците с тази разпродажба и забелязал. че след кликване върху бутона „Купи“ е програмирана появата на съобщение, че смартфонът не е наличен. Xiaomi не можа да определи, кой пръв е натиснал този бутон и се наложи късметлиите да бъдат избирани чрез жребий.

Британският офис на Xiaomi поднесе извиненията си и каза, че не е обърнал особено внимание на термина „бърза разпродажба“. Британските потребители са свикнали по време на подобни разпродажби да се предлагат много повече смартфони.

4
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
1 Отговори на коментарите
4 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
4 Автори на коментарите
115СтилусОгнян ПеевOceanic815 Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Oceanic815
Oceanic815

Същите „жълти“ похвати. Що ли се изненадвам. Xiaomi набра нужната популярност по почна да се прави на важна. Същите са като Huwawei… Мисля, че следващия път няма да ползвам техните продукти, макар и да съм доволен от сегашния ми Xiaomi RMN4.

Огнян Пеев
Огнян Пеев

За сега са на най ниски цени, сред известните марки.

Стилус
Стилус

Мисля, че трудно излизаме от балканските си стереотипи на мислене, в които дълбоко е залегнало подозрението, че някой все гони дребната далавера и гледа да прецака другите. Сяоми не са балканци, още по-малко далаверджии. Не се вглъбявайте в търсене на точно каква е далаверата на Сяоми с тази рекламна кампания. Сяоми просто влиза на нов пазар, пуска телефони без пари и това е. Ние какво мислим… показва защо и къде сме в ЕС. Едно е сигурно – ще отхапят от кокала на Епъл и Самсунг на Острова.

115
115

Тези обвинения трябва да ги отправиш към гражданите на Великобритания, защото случката е от там. А ако и следващите партиди на сияоми също са от по десет телефона, трудно ще отхапят от каквото и да е.