Още това лято се появи информация за взаимоизгодно сътрудничество между Nokia и Xiaomi, а днес двете компании официално заявиха за сключено споразумение, в рамките на което двете страни ще обменят технологии. Предвижда се и размяната на лицензи при изгодни и за двете страни условия.

През 2017 година Xiaomi приложи нова стратегия за реализацията на своите мобилни устройства в Китай и извън пределите на страната. Това се оказа много удачно и продажбите на фирмените смартфони растат. А сега корпорацията търси съвместна работа с европейските партньори, един от които е финландската компания Nokia. Въпреки че този производител изгуби предишната си мощ, той притежава стотици полезни технологии, патентовани в Европа.

Xiaomi и Nokia подписаха споразумението, но не дадоха подробности. Известно е само, че ще се обменят патенти и лицензии за използването на патенти. Очаква се първите съвместни решения на Nokia и Xiaomi да се появят в операционната система MIUI 10, базирана на Android 8.1 Oreo.

Основният проблем на Xiaomi в Европа е, че много от нейните мобилни устройства не могат да се продават на териториите на някои страни поради липсата на необходимите патенти. Nokia, и съответно HMD Global, ще дадат възможност за получаването на официално разрешение за началото на продажбите на някои устройства в отделни региони.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
1 Автори на коментарите
mathur Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
mathur
mathur

Що ли не са отишли при ай шит , нали са ‘велика ‘ фирмичка????