Xiaomi скоро ще представи нов смартфон със 108MP камера

0
1462

В момента четири различни модела на Xiaomi имат 108MP основни камери – това са Mi 10, Mi 10 Pro, Mi Note 10 и Mi 10T Pro, като всички те са от среден клас или флагмани. Скоро обаче можем да видим, че един от по-достъпните модели на компанията ще използва сходен сензор със супер високата резолюция.

Информацията идва от надеждна изтекла информация в чат в китайската социална мрежа Weibo. В публикация от реномиран източник на китайски се казва, че Xiaomi има нов телефон с продуктов код J17, който има 108MP основна камера и телеобектив, който ще бъде позиционират в бюджетния ценови клас.

Неотдавна представеният Xiaomi Mi 10T имаше кодовото име „J3“, като повечето телефони на Xiaomi имат кодово име започващо с J, така че вероятно J17 в действителност е кодовото име на предстоящия модел. Повечето спекулации сочат, че това ще бъде Redmi Note 10, който вероятно ще видим в началото на 2021 година.

Това ли е Redmi Note 10?

Redmi е достъпния подбранд на Xiaomi и на много пазари се конкурира с линията Moto G на Motorola. Xiaomi обикновено представя най-новите си технологии и разработки в своите смартфони от флагманската линия Mi, преди след това да бъдат въведени в средния и бюджетен клас като устройствата Redmi.

Камерите с най-висока разделителна способност, използвани в телефоните Redmi Note са 64MP, така че 108MP определено ще бъде голям скок – навярно това ще повиши леко и цената на устройствата, но предвид сериозното надграждане на камерата е напълно очаквано.

Ценовата промяна обаче едва ли ще бъде фрапантна, тъй като Xiaomi Mi Note 10 беше първият модел със 108MP сензор и беше поразително евтин.

Има и вероятност предстоящият 108MP телефон да не е Redmi Note 10, защото някои слухове предполагат, че Note 10 ще бъде „преработен“ Xiaomi Mi 10T Lite (Xiaomi понякога пуска телефоните си в различните региони под различни имена). Въпреки това Mi 10T Lite всъщност е преработен Poco X3 NFC – друг модел на Xiaomi от подбранда Poco насочен към индийския пазар.

Вместо това, може би предстоящият телефон, за който намеква изтичането, е Xiaomi Mi Note 11, очакваното, но непотвърдено продължение на Mi Note 10 и бихме очаквали, че той ще има висока разделителна способност като своя предшественик.

Какъвто и модел да представи Xiaomi със сензор с тази ултра висока разделителна способност, надяваме се да разберем скоро, тъй като Xiaomi пуска нови смартфони с бясна скорост.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари