Xiaomi ще представи нови продукти през август. Дали това ще бъде новият Redmi Note 8?

0
1673

Xiaomi подготвя своята нова презентация на продукти този август. Това сподели Уанг Тенг, продуктов директор на Xiaomi. Той спомена за събитието в китайската социална мрежа Weibo, отговаряйки на въпроси на фенове. Тенг обясни, че през август се подготвя конференция за представяне на новите продукти. Според аналитиците, най-вероятно акцентът на конференцията ще бъде очакваният смартфон Xiaomi Redmi Note 8.

По-рано филиалът на Xiaomi, Redmi, спомена за разработването на прототип на 64-мегапикселов CMOS сензор. Има голяма вероятност той да бъде използван в камерата/ите на новия Note 8. Според друга информация, двата продукта ще бъдат представени самостоятелно през публиката.

Не че Xiaomi е първата компания, разработваща 64-мегапикселов сензор. През месец май Samsung демонстрира свое собствено решение, именувано ISOCELL Bright GW1. При него размерът на пиксела е малък – около 0,8μm. Благодарение на Tetracell технологията за обединяване на пиксели и специален ремозаечен алгоритъм, сензорът се работи в 16-мегапикселов режим при сцени с ниска осветеност. В този режим точките се обединяват на групи по 4 и размерът на индивидуалния пиксел достига рекордните 1.6μm. Има голяма вероятност Samsung да въведе сензора в следващия Galaxy S11 телефон, но компанията Realme също има договор да ползва този оптичен сензор в своя продукт. Междувременно Xiaomi разработва индивидуален сензор като този на Samsung, но не е ясно каква точно е неговата функционалност (и дали ще е вграден в Redmi Note 8). Всичко ще стане ясно още този месец.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари