Xiaomi Mi 6 със Snapdragon 821 се появи на снимка

0
14

Феновете на Xiaomi все още чакат излизането на новия флагмански смартфон Xiaomi Mi 6. Според някои данни, неговото представяне ще се проведе през май, но според други информатори, възможният анонс на смартфона може да се проведе на 11 април. Съдейки обаче по последните информационни течове, тези думи може да се окажат истина.

Върху публикуваната в мрежата екранна снимка на Xiaomi Mi 6 се вижда използването в смартфона на 6 GВ RAM, 256 GВ флаш-памет и най-важното – 4-ядрен процесор с тактова честота до 2,7 Ghz. Съдейки по броя на ядрата, този процесор не може да бъде нито Snapdragon 835, нито MediaTek Helio X30, в състава на които съответно има 8 и 10 ядра.

С други думи, на снимката може да се вижда версията на Xiaomi Mi 6 с по-стария чипсет Snapdragon 821, което на теория ще позволи на китайския производител да пусне този смартфон на 11 април, без отлага презентацията му за май. А вече след това, Xiaomi може спокойно да изчака май или юни и да предложи на пазара по-производителния вариант на Xiaomi Mi 6, базиран на чипсета Snapdragon 835.

И за да се гарантира, че купувачите на Xiaomi Mi 6 на базата на Snapdragon 821 няма да се почувстват пренебрегнати, процесора ще работи на по-високата честота от 2,7 Ghz. Въпреки, че максималната честота на стоковия CPU Snapdragon 821 е ограничена до 2,4 Ghz. Как ще се отрази това на топлоотделянето от процесора? Все още не се знае.

Освен това, на екрана на Xiaomi Mi 6 може да се види и версията на операционната система, която се използва в смартфона — Android 7.0 Nougat OS с надстройката MIUI 8.3.14. А от по-ранните слухове е известно, че Xiaomi Mi 6 ще излезе в два варианта с извит от двете страни или плосък дисплей с Quad HD резолюция, една или двойна задна камера и опционално с керамичен корпус.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

Коментирай това преди всички други

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за