Само след два дни – на 25 април, ще се състои официалната презентация на смартфона Xiaomi Mi 6X, дизайнът на който много прилича на Redmi Note 5 Pro.

Днес телефонът бе добавен в официалните сайтове на Google и Xiaomi, а преди няколко часа в Глобалната мрежа се появиха снимки на неговата опаковка, на която са показани техническите характеристики на устройството.

Според тази информация, Xiaomi Mi 6X има 5,99-инчов IPS дисплей с резолюция 2160х1080 пиксела (FHD+) и се базира на 8-ядрения процесор Qualcomm Snapdragon 660. Смартфонът разполага с 4 или 6 GB оперативна памет, 32, 64 или 128 GB флаш-диск.

Телефонът е оборудван с двойна 20 МР основна камера, също 20 МР предна камера, като в настройките на оптиката се използва изкуствен интелект. Налични са още USB Type-C порт, стандартно 3,5-милиметрово аудио гнездо, Wi-Fi 802.11ac (2,4 GHz + 5 GHz), Bluetooth 5.0 LE и A-GPS модули за безжична връзка. Захранването се осъществява от акумулаторна батерия с капацитет 2910 mAh с поддръжката на бързото зареждане QC.

Устройството работи под управлението на операционната система Android 8.1 Oreo, надградена до новата фирмена среда MIUI 9. Телефонът ще се продава както в Китай, така и в Европа и САЩ. Цените засега не са известни.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
1 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
3 Автори на коментарите
ПатриотикоДаниел ДесподовЕмуйико Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Емуйико
Емуйико

6.99 инча си е бая таблет 🙂

Патриотико
Патриотико

И колко пари е