Xiaomi Mi5C може да стане първият смартфон с фирмения процесор

0
67

Слухове за новия смартфон на Xiaomi под кодовото име Meri се появиха в мрежата през есента на миналата година. За час станаха известни не само името му – Xiaomi Mi5C – но и примерните технически характеристики. Разбира се, те в последните няколко дни се промениха. По-рано се смяташе, че в основата на Xiaomi Mi5C ще лежи процесора Qualcomm Snapdragon 625, но според последните данни, новият смартфон може да получи процесора Pinecone, разработен от Xiaomi.

Ако се вярва на новия слух, то Mi5C ще притежава 8-ядрения процесор Pinecone, графичния ускорител Mali-T860, 3 GB оперативна памет и постоянна с обем 64 GB, основна 12-мегапикселова камера със сензора OmniVision OV12870, предна 8-мегапикселова камера със сензор OmniVision OV8865 и впечатляващата батерия с обем 4500 mah. Устройството ще работи под управлението на MIUI.

Точни данни относно датата на анонса на Xiaomi Mi5C все още не са обявени. Въпреки това, можем със сигурност да кажем, представянето на новия смартфон на китайския производител ще се състои не по-рано от март.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за