Xiaomi Qin 2: неочакван смартфон с цена $75

1
3276

В сайта за потребителско инвестиране Youpin, който е собственост на Xiaomi, бе представен доста необичайния смартфон Qin 2, работещ под управлението на олекотената операционна система Android Go.

Новият смартфон е оборудван с 5,05-инчов дисплей със съвсем нестандартна резолюция от 1440х576 точки и съотношение на страните 22,5:9. По този начин смартфонът е много издължен и е удобен да се използва с една ръка.

Другият интересен момент е, че няма предна камера и екранът на новия мобилен телефон няма нужда от прорези или отвори за предния оптичен сензор. По този начин предният панел е на практика само екран. Смело решение, което е възможно да се хареса на много хора. Но няма и скенер за пръстови отпечатъци. Габаритните размери са 132,6 х 55,4 х 8,6 мм при тегло 105 грама.

Хардуерът е доста аскетичен. Използва се системата върху чипа Spreadtrum SC9832E, налични са 1 GB оперативна памет и 32 GB флаш диск. Захранването се осъществява от акумулаторна батерия с капацитет 2100 mAh. Резолюцията на основната камера е 5 МР; има светодиодна фотосветкавица. Интересно е, че има инфрачервен порт, с помощта на който може да се управлява домашната техника. А още по-неочакваното е, че смартфонът Qin 2 има USB Type-C порт и отделен бутон за стартирането на гласови асистент.

Цената на смартфона Qin 2 е $73.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Борис
Борис

Сега да се купува нещо с процесор А-7 си е ден до пладне…