На глобалния пазар на смартфони непрекъснато стават промени, променят се цените, излизат нови модели. GSMArena следи динамиката на тези събития и традиционно публикува седмичния рейтинг на смартфоните.

Според GSMArena, към 18 юни, най-популярният в света смартфон е Xiaomi Redmi Note 5 Pro, който предлага оптимален хардуер при минимална цена. На второ място се намира излезлият наскоро Xiaomi Mi 8. Това е първият в света Android смартфон с пълноценен 3D лицев скенер. Лидерската тройка приключва с бюджетния Samsung Galaxy J6, към който голям интерес проявяват потребителите от някои региони.

На четвърто място е класиран OnePlus 6, дизайнът на който се харесва на много хора. Петото място е заето от Xiaomi Redmi S2, който в някои държави се продава под името Redmi Y2.

На шестия ред в тази класация се намира Samsung Galaxy A6+ (2018), който наскоро се появи в магазините. На седмо место е класиран Nokia X6, който засега се продава само в Китай. Осмата позиция е на Xiaomi Redmi 5 Plus (Redmi Note 5), а деветата – на Oppo F7.

Седмичният Топ-10 приключва със Samsung Galaxy J7 Prime, който е един от най-бюджетните модели на този бранд и има прорез в горната част на екрана.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за