Xiaomi Redmi Note 7 Pro се взриви – вижте обяснението защо

1
4688

Инцидентите, причинени от смартфони, значително намаляха през последните няколко години, като производителите акцентират върху по-добрите компоненти и по-безопасни продукти. Но това все още не ги прави предвидими…

Порталът 91mobiles наскоро съобщи за случай на човек от Рургаон, чийто телефон е избухнал спонтанно в ръцете му. Викеш Кумар е закупил своя Xiaomi Redmi Note 7 Pro през декември миналата година и оттогава го използва ежедневно. Един ден той съобщава, че телефонът започва да става неприятно горещ и трябва да го извади от джоба си. Първо забелязва, че от устройството излиза дим, като след секунди апаратът избухва и се запалва.

По-рано през деня, Кумар е отишъл на работа с батерия заредена на 90%. Благодарен, че се е разминал без наранявания и поражения, Викеш добавя, че ако беше закъснял да го извади от джоба си със само пет секунди, нещата можеха да имат фатални последици…

Кумар се обръща към местния сервизен център на Xiaomi, откъдето обясняват, че експлозията е предизвикана от неестествен инцидент и дори го обвиняват в злоупотреба. Разочарован от отговора, той споделя своята история в социалните мрежи. Той дори обяснява, че е използвал само и единствено включеното зарядно устройство в комплекта на Redmi Note 7 Pro. От сервизният център му обясняват, че ако иска устройството му да бъде заменено в рамките на гаранция, ще трябва да заплати 50% от цената на смартфона.

След като случаят набира популярност и обществената реакция ескалира, от Xiaomi излязоха с официално становище, че устройството е имало физически повреди, които може би са нарушили целостта на батерията. „Случаят е разрешен по благоприятен за клиента начин, който гарантира пълно удовлетворение на потребителя. Ние се грижим за нашите клиенти и предоставяме цялото необходимо съдействие“, казват от Xiaomi в официално изявление.

Смартфоните могат и да се взривяват

Нашите смартфони са сложни машини и изискват внимателно използване. Въпреки че те несъмнено са станали по-безопасни, винаги е добре да се вземат всички необходими предпазни мерки, които могат да предотвратят предизвикването на реални физически щети.

Припомняме как в края на 2016 г., Samsung само месец след дебюта на един от най-добрите флагмани, Samsung Galaxy Note 7, изтегли всички произведени бройки от търговската мрежа и стартира кампания, в рамките на която потребителите трябваше да върнат своите смартфони и да получат финансова компенсация равна на заплатената за закупуването на устройствата цена. Причината е, че няколко броя от модела се бяха взривили и мнозина изразиха опасения за безопасността на акумулаторната батерия на устройството, поради което от компанията бяха длъжни да вземат тази мярка. През последните години сме виждали и други случаи на взривени смартфони, но те за щастие, са единични.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари