XP Mod придава дизайна на Windows XP на телефоните с Android

0
36

Ако сте върл фен на Windows XP и тази вече остаряла версия на платформата на Microsoft ще ви липсва след като скоро поддръжката й бъде преустановена, то вече има начин да й се радвате и то на едно доста необичайно място – в Android OS. Това става с помощта на услуга на име XP Mod, която придава на заглавния екран на телефоните вид, който доста напомня на Windows XP.

Освен в заглавния екран, XP се „усеща“ и в начина, по който изглеждат записаните в телефона файлове – той напомня до голяма степен Windows Explorer. Windows XP обаче ще ви привества още при включването на телефона си, когато ще чуете познатата мелодия. На заглавния екран ще видите не само менюто Start, но и четири икони, сред които My Documents, My Computer, Recycle Bin и Internet Explorer.

Всички приложения, които сте инсталирали на телефона си с Android, ще могат да бъдат намерени в отметката All Programs. За съжалени, в момента менюто Control Panel не е активно, а и не можем да добавяме нови икони на десктопа – може би тези функции ще станат достъпни в по-късни версии на услугата.

Разбира се, XP Mod се управлява безупречно с тъч контрол, така че не ограничава по никакъв начин това, което предлага Android по дефиниция. За недостатък може да се счита фактът, че на смартфон при определена резолюция на екрана иконите може да изглеждат много малки. При таблетите с Android обаче този проблем го няма. Услугата е напълно безплатна за теглене.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари