Yolo – смартфон с чип на Intel – дебютира в Кения

2
35

Отдавна знаем, че Intel упорито търсят своето място на мобилния пазар. Поредната крачка към целта им е смартфонът Yolo. Yolo работи с процесор на Intel и принадлежи към нискобюджетния клас. Устройството ще направи своя дебют в Кения. Според Intel, телефонът е предназначен за потребители, които досега са нямали смартфон и които разполагат с ограничен бюджет.

Yolo работи с процесора Intel Atom Z2420, който беше представен по време на CES в началото на месеца. Процесорът достига мощност от 1.2GHz и поддържа Hyper-Threading, HD видео кодиране и декодиране, камера и SGX540 графика. Същият процесор е познат още като Lexington. В близките месеци очакваме още повече телефони с този чип не само в Африка, но и в Китай, Латинска Америка и Югоизточна Азия.

Но да се върнем на конкретния модел. Yolo има 3.5-инчов екран и поддържа HSPA+ за международен роуминг. Телефонът ще се продава в търговската мрежа на кенийския мобилен оператор Safaricom и ще струва $125. Смартфонът ще се продава като част от план с включени 500МВ безплатен трафик на данни.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари