Ако забраната да търгува с ключовия си партньор Qualcomm не е достатъчна, санкциите върху ZTE могат да струват на китайската компания дори нейния Android лиценз.

Информацията идва от влиятелната новинарска агенция Reuters, която се позовава на свои доверени източници. Според тях, в рамките на забраната, наложена от Вашенгтон, производителят най-вероятно ще загуби правото да използва мобилната операционна система на Google за своите устройства.

Вчера стана ясно, че Вашингтон забрани на китайците да купуват от Qualcomm, като срокът на забраната е седем години, а решението е на Министерството на търговията.

„ZTE и Alphabet обсъждат влиянието на санкцията, но все още не са сигурни как това ще се отрази на използването на Android“, казва източникът.

Технически, Вашингтон не може да забрани на ZTE да използва Android, тъй като платформата е с отворен код. Това означава, че компанията може да създаде собствена ревизия и да я ползва като свой продукт. Alphabet обаче може да лиши ZTE от своя Mobile Application Distribution Agreement (MADA) лиценз. Това означава, че ZTE няма да получава пакета мобилни услуги на Google, в който влизат важни приложения, достъп до Play Store и др.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

3 коментара за "ZTE може да изгуби и своя лиценз за Android"

avatar
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
g2008736
g2008736

„наложена от Вашенгтон“

retra
retra

ФАЩ направо ги убиха ZTE.

Емуйико
Емуйико

Тия са добри, те така могат да сринат когото си поискат, време е за нова и наистина отворена операционна система