ZTE – на пето място в света по производство на смартфони

0
26

Дойде ред и на ZTE да отчетат последното си финансово тримесечие. Резултатите са доста обещаващи. Всъщност, по тяхна собствена информация, в момента те се нареждат на пето място в света по производство на смартфони. През второто тримесечие на годината те са доставили до търговските си партньори общо 8 милиона смартфона.

Това е впечатляващ ръст от 300% само за една година. С помощта на тези продажби ZTE заеха мястото на Research in Motion, които бяха пети в света досега. Анализаторите посочват, че това ги прави втората най-бързо разрастваща се компания за смартфони след Apple. В допълнение компанията заема и престижното четвърто място по общи продажби на мобилни телефони.

В момента китайската компания държи 5,2% от световния пазар за смартфони, като продуктите им се радват на най-голям интерес в родния Китай, както и в страни като Франция, Обединеното кралство и САЩ. Съвсем скоро при това те ще имат шанса да изпреварят по продажби на смартфони HTC и Nokia, които са само със, съответно, 0,5% и 1,4% по-напред.

Въпреки това, посочват анализаторите, пред ZTE има едно голямо предизвикателство, с който въпросните две компании вече успяха да се справят – разпознаване на търговската им марка. Все още името на компанията не е добило популярността на Nokia или HTC. Като се има предвид впечатляващия им растеж обаче това скоро може да се промени.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари