Китайската компания ZTE официално заяви, че днес, на 13-ти юни, възобновява дейността си на пазара на САЩ.

Китайският производител подписа специално споразумение с Бюрото по промишлеността и безопасността на САЩ (Bureau of Industry and Security (BIS), в рамките на което за нарушаването на американското законодателство, трябва да заплати глоба в размер на $1,4 милиарда.

Споразумението бе подписано на 8 юни. А сега, през следващите 60 дни ZTE ще трябва да заплати на САЩ $1 милиард. А в рамките на три месеца, ZTE трябва да прехвърли още 400 милиона, които ще покриват риска от възникването на нови бъдещи нарушения.

Въвежда се контролен период, през който, дейността на ZTE на територията на САЩ ще бъде внимателно контролирана. Ако производителят не бъде хванат да извършва нови нарушения, въпросните $400 милиона ще бъдат върнати. Изпитателният срок е с продължителност 10 години.

И още, освен глобата и въвеждането на изпитателния период, през споменатите по-горе 30 дни ZTE трябва да избере нов борд на директорите. Трябва и да назначи специален координатор, който ще следи дейността на компанията, ще наблюдава, оценява и докладва на американското правителство. Координаторът има право на достъп до всички филиали на ZTE.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
1 Автори на коментарите
дсфдсф Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
дсфдсф
дсфдсф

Ето как американците могат да фалират всяка повярвала си твърде много китайска фирма… 🙂