ZTE представи първия в света смартфон с камера под дисплея, но качеството на автопортретите не е много добро

0
1638

Китайската компания ZTE стартира продажбите на смартфона Axon 20 5G, при който предната камера е поставена под екрана и по този начин мобилният телефон няма каквито и да било прорези, отвори и други подобни. Само че снимките направени с предната камера не са особено качествени. Или поне това показват публикациите на първите медии, получили достъп до финалното устройство – TheVerge, AndroidAuthority и Cnet

Първо, зоната на дисплея, под която е поставена предната камера се вижда много добре. Тя веднага се забелязва на светъл фон и с лекота се различава квадратната зона под която се намира оптичният сензор. На тъмен или черен фон това квадратче не се вижда много добре, но все пак се забелязва, когато потребителят знае къде да гледа. Явно от производителите специално са подбрали някои тъмни фонове, с които стартира устройството, за да не се набива това на очи. На бял фон нещата обаче не изглеждат никак добре.

Второ, качеството на снимките направени с предната камера е твърде ниско. Кадрите са тъмни, краищата на обектите са размазани и мътни, няма детайлност и яснота. Не е ясно дали това ще може да се оправи, или потребителите ще трябва да се задоволят с подобно качеството на камерата под екрана.

Повечето технологични журналисти обаче призовават поне за сега да бъдем снизходителни

Да напомним че това е първото подобно устройство и тази технология ще продължи да се усъвършенства. ZTE бяха достатъчно смели да го обявят първи в продажба и е въпрос на време технологията да се подобри. В интерес на истината, ако е момента прорезите не ви харесват, това все пак е някакво решение, защото можете да използвате по-тъмен фон, а върху самата камера реално се изписват нотификации, които пък от своя страна се виждат съвсем добре.

От друга страна, ако потребителят не се интересувала особено от автопортрети с помощта на предната камера, то може да се каже че всичко е наред. Флагманският смартфон Axon 20 5G се продава при цена $499 и срещу тази сума потребителят получава 6,92 инчов дисплей с кадрова честота 90 Hz, процесор Qualcomm Snapdragon 765G,  7 GB оперативна памет и 256 GB флаш диск. Поддържа се работата с 5G мобилните мрежи.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари