ZTE представи своя фирмена графична среда MiFavor 10

0
206

Компанията ZTE създаде собствен графичен интерфейс за смартфони. Подобни проекти имат много други производители на Android устройства: Samsung (One UI), Xiaomi (MIUI), Honor (Magic UI), OnePlus (OxygenOS) и т.н.

Фирмената среда на ZTE се нарича MiFavor 10, като числото в края показва на коя версия на Android се базира – тоест, на най-новата Android 10.

MiFavor 10 е силно модифицирана версия на Android с голям брой фирмени настройки и редица приложения на ZTE. В новия потребителски интерфейс е добавена тъмна тема, която е валидна както за операционната система, така и за приложенията, има собствени иконки – цели 1600 броя и т.н. Много от иконките са анимирани, което се харесва на потребителите.

MiFavor 10 поддържа динамична подмяна на тапетите в зависимост от темата и от времето. Освен това, новата графична среда на ZTE предлага и няколко допълнителни теми със собствени съвсем различни комплекти иконки.

Има промени и в системните функции. Така например, уведомленията се показват в неголям изскачаш прозорец, който заема много по-малко място на екрана в сравнение с чистия Android и не пречи на работата с приложенията.

Поддържа се истинска многозадачност: програмният прозорец на месинджъра може да бъде отворен върху възпроизвеждано в същия момент видео без клипът да спира.

Реализирани са и някои уникални възможности. При по-дълго задържане на два пръста върху екрана, за така образувалата се рамка системата показва допълнителна информация за обектите в нея. По този начин може да се разбере какъв е продуктът в рамката и къде се продава при най-изгодна цена.

MiFavor 10 поддържа управление и навигация чрез гласови команди, които работят както в операционната система, така и в приложенията. Работата на MiFavor 10 се ускорява от използването на ИИ Z-Booster 2.0.

MiFavor 10 ще се появи в новите смартфони на ZTE, като ще има фърмуери и за някои смартфони на компанията, включително Axon 10 Pro, Blade V10 и Axon 9 Pro.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за