ZTE се включва в 5G войните с новия си смартфон

3
484

Китай все още не може да се похвали с наличие на 5G мрежа въпреки че почти всички смартфони с 5G модеми са от там. Това е на път да се промени с дебюта на ZTE Axon 10 Pro 5G, който ще е първият такъв смартфон, който да се продава в страната. Така ZTE може да изпревари китайския гигант Huawei и да предложи първото 5G устройство в родната си страна. Компанията представи Mate 20 X 5G засега единствено в западните страни (като Великобритания) запазвайки местния анонс за по-късно.

ZTE Axon 10 Pro 5G е оборудван с огромен 6,47-инчов Full HD AMOLED дисплей с малък капкообразен прорез и ще ползва първото поколение 5G модем на Qualcomm – X50. Той ще се базира на SoC Snapdragon 855 и ще има 6 GB оперативна памет и 128 GB флаш диск. Тройната камера на гърба се състои от 48 МР главен сензор, 20 МР сензор широкоъгълна оптика и 8 МР телефото камера. Скенерът за пръстови отпечатъци ще бъде поместен под екрана. Устройството ще се продава на цена от 4 999 юана (~$722).

Въпреки че ZTE Axon 10 Pro 5G излиза на пазара сега, той все още не може да се възползва от 5G мрежа в Китай. Първата подобна мрежа се очаква да започне да функционира този октомври в Китай благодарение на компанията China Mobile. До края на годината тя се надява да активира услугата в повече от 50 големи града в страната. Едновременно с това мобилните оператори China Telecom и China Unicom също имат лицензи за изграждане и управление на 5G мрежи. Междувременно OnePlus и Oppo вече представиха първите си 5G смартфони, които засега също са недостъпни в Китай – това са съответно OnePlus 7 Pro 5G и Oppo Reno 5G.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
2 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Кьорав кон
Кьорав кон

Не ги разбирам китайците. Хем най-големия производител на 5G оборудване е китайска фирма, хем нещата на въпросния производител са „читави“ хем не си изграждат 5G мрежа… Да не би да чакат Ериксон да им я изградят?

115
115

Не я изграждат, защото е скъпо и към момента все оща няма нужда от тази технология

ЯВРУМ
ЯВРУМ

baluçi ot bulgaristanya da kupuva