Анонс на екшън камерата DJI Osmo Action с два дисплея и запис на 4K/60 видео

2
441

Компанията DJI представи екшън камерата Osmo Action с много здрава конструкция, която може да се използва и при най-екстремални условия.

Екшън камерата DJI Osmo Action е оборудвана с два цветни дисплея. На задния панел е поставен 2,25-инчов дисплей с олеофобно покритие. Предният дисплей е с размер на диагонала 1,4 инча и е удобен за заснемане на автопортрети. И двата екрана осигуряват висока яркост от 750 кандела на квадратен метър.

В новата камера се използва 1/2,3-инчов сензор, който дава възможност за правене на 12 МР снимки и заснемането на 4К видео при скорост 60 кадъра в секунда и видеопоток до 100 Mb/s. Обективът е съставен от три оптични елемента, включително асферична оптична леща, която понижава изкривяванията при заснемането на видео и намалява ефекта на деформация на перспективата.

Устройството може да заснема 4К видео с разширен динамичен диапазон (HDR) с честота 30 кадъра в секунда.

Защитното стъкло на обектива също има олеофобно покритие, както и антибликово покритие.

DJI е реализирала в Osmo Action своята фирмена технология RockSteady за електронна стабилизация на изображението. Двата двойни микрофона се използват за гласово управление на камерата. Налични са Wi-Fi и Bluetooth модули за безжична връзка.

Продажбите на екшън камерата DJI Osmo Action започват в края на месец май при цена 379 евро.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
1 Отговори на коментарите
2 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Ебачев
Ебачев

Имам само един въпрос: какво ще рече:
„DJI е реализирала в Osmo Action своята фирмена технология RockSteady за електронна стабилизация на изображението.“

Стабилизацията последно софтуерна ли е или хардуерна? Има ли плаваща оптика която се движи в реално време за да компенсира вибрациите? Защото и 2те са „електронни“…..

Станимир
Станимир

Хардуерната стабилизация често се нарича оптична, понеже може да компенсира движенията или чрез движение на самия сензор или чрез обектива, ако има такъв разбира се. В случая на тази камера говорим за цифрово, тоест софтуерно стабилизиране на образа, постигнато с алгоритмите разработени от самата компания, според нейния официялен сайт. 🙂