Вече можете да използвате вашият Sony фотоапарат като уеб камера на компютъра

0
486

Sony най-накрая се присъедини към своите конкуренти производители на фотоапарати и камери, като пусна софтуер за настолни компютри, който ви позволява да използвате някои от висококачествените модели фотоапарати на марката като уебкамери, без да се нуждаете от аксесоари като карти за заснемане на видео.

Новото приложение за свързване на фотоапарата като уеб камера се нарича Imaging Edge и понастоящем е достъпно само за потребителите на 64-битовата версия на Windows 10. Журналисти от популярния технологичен портал TechRadar са се свързали със Sony с питане дали компанията подготвя алтернативна версия на същия софтуер и за MacOS, откъдето са отговорили, че потребителите на MacBook ще получат същата възможност на по-късен етап до края на годината.

За потребителите на Windows обаче, приложението вече е налично за изтегляне и инсталиране и с него би трябвало да можете да свържете вашия Sony фотоапарат като висококачествена уеб камера.

Казваме „би трябвало“, защото приложението Imaging Edge естествено не е съвместимо с всеки един модел фотоапарат на Sony, въпреки че първоначалният списък със съвместими модели е доста обширен и включва голяма част от апаратите, които марката е произвела.

Сред поддържаните модели са най-новите Sony Alpha, по-конкретно апаратите Sony A7R IV, Sony A7 III и Sony A7S III, както и APS-C камери като Sony A6600 и Sony A6100. Компактните камери също се присъединяват в списъка със съвместими модели, като Sony ZV-1 свързана като уеб камера с компютър се справя по-добре от всяка друга уеб камера, която някога сме виждали.

Един забележителен модел, който не е сред съвместимите обаче, е Sony A6000, което е истинско разочарование, тъй като това е изключително популярна безогледална камера, за която смятаме, че една от най-добрите камери за начинаещи, които се продават на пазара в момента.

Как да използвате приложението Imagining Edge на Sony?

Ако разполагате с компютър с Windows 10 64 бита и един от изброените по-горе съвместими модели, то процесът е доста лесен.

Sony са изброили пълните инструкции на официалната страница на софтуера Imagining Edge Webcam за различните модели, тъй като интерфейсът му може да бъде малко по-различен при различните камери. Може също така да се наложи да инсталирате актуализация на фърмуера на фотоапарата, но от Sony съобщават, че ще можете да използвате всички разширени възможности като автофокус, настройки на блендата и т.н., когато предавате видео на живо или провеждате видео разговор, като аудиото може да бъде осигурено от свързан към компютъра микрофон или от външния или вграден микрофон във фотоапарата.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари