Видео на Canon ни учи как да се грижим за фотографската си техника

0
49

На всички ни е ясно, че трябва да се грижим добре за фотографската си техника, но надали всеки го прави редовно. С цел на намалят броя обаждания към центъра си за обслужване на клиенти (както и, разбира се, за да ни помогнат), Canon публикуваха в YouTube полезно видео, което ни учи на всичко, което трябва да правим редовно, за да сме сигурни, че фотографската ни техника работи безупречно.

Във видеото се обяснява негативният ефект, който имат редица фактори като мръсотията, прахът,  пясъкът, водата и пушекът върху фотоапарата и обектива му. Напомня ни се също, че апаратът ни, особено ако няма специално покритие, не понася екстремни температури или висока влажност.

Представителката на Canon подробно описва всички стъпки, които трябва да направим, за да проверим дали техниката ни е в изправност: да проверим електрическите контакти, захващането на обектива към тялото, гладкото въртене на пръстените за увеличение на образа или фокусиране, поставянето на картата памет, чистота на hot-shoe конектора, работата на всички бутони и други.

Следва щателно описание на всички инструменти за почистване на фотографска техника, от меки четки и впръсквател на въздух за чистене на тялото, обектива или матрицата до микрофибърни кърпи и изопропилов алкохол с възможно най-висок процент.

Напомня ни се да използваме (чисти) калъфи и чанти, да поставяме техниката си в запечатани найлонови торби при всяко преминаване от по-студено към по-топло или обратното, а накрая е описано по възможно най-подробен начин как правилно се поставя каишка за носене на апарата през рамо.

Макар и създадено от Canon, видеото ще е от полза на собствениците на всякакви апарати. Ако не сте сигурни как точно да се грижете за техниката си, ще го намерите за особено полезно.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари