Вижте какви ще са характеристиките на Sony ZV1

0
970

Слуховете за новата влогърска камера Sony ZV1 започнаха да се въртят миналата седмица, а сега ново изтичане на информация предполага, че компактният модел вече се подготвя за дебют и обещава много полезни видео възможности.

Sony Alpha Rumors са уверени, че „компактната влогърска камера“ ще пристигне на 26 май и ще дойде със „съществуващите AF точки и възможност за AF в реално време“.

Това ще означава, че ZV1 ще разполага с най-новата версия на режимите за автоматично фокусиране на Sony и ще може да ги използва както в непрекъснат режим на автоматично фокусиране, така и във видео.

Последното, разбира се, ще бъде от голяма полза за влогърите и изглежда силно вероятно, като се има предвид, че подобна възможност вече е налична в Sony RX100 VII. Eye AF съществува от много години, но едва наскоро си проправи път във видео камерите благодарение на най-новите процесори за обработка.

AF в реално време при запис на видео е особено удобна функционалност, ако искате да снимате ширококадрови видео клипове за YouTube и да създадете прекрасен размазан фон, но без да се притеснявате, ако очите ви са на фокус, докато се движите около кадъра.

И така, какви други нововъведения ще донесе ZV1?

Според източника Sony Alpha Rumors, компактната видео камера ще има подобрен микрофон, подвижен LCD дисплей, обектив с f / 1.8 – f / 2.8 и функция „One Touch Bokeh“, както и „Auto Object Detect“.

Последните две функции определено са нови, тъй като до момента не сме ги виждали в нито една друга камера на Sony. И макар да не е съвсем ясно как точно ще работят, логично е да се предположи, че отново ще са свързани с интелигентния автофокус на Sony, който използва предсказващи алгоритми и разпознаване на обекти за проследяване в кадъра.

Битката на конкурентите

Колкото и да са интересни тези нови течове за Sont ZV1, все още има страшно много неща, които все още не знаем за слуховата компактна камера, включително размера на сензора ѝ, фокусното разстояние, визьора и най-вече цената.

Видео камерата ZV1 също ще трябва да събере доста функционалности, за да успее да се конкурира с настоящата любима на влогърите компактна камера Canon PowerShot G7X Mark III. Тази видео камера има вход за микрофон и възможност за директно качване на съдържание към YouTube посредством Wi-Fi, което е доста уникална възможност сред компактните камера.

И все пак, ако Sony наистина е проектирала новата си компактна камера преди всичко за влогърите, тогава със сигурност е възможно да видим някои от най-добрите функции на RX100 VII. И ако слуховете за представяне на 26-ти май са верни, няма да се наложи да чакаме много, за да разберем.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари