В камерата Casio EXILIM EX-ZR10 се използва датчик с обратна засветка

0
26

Наред с камерите EXILIM EX-Z16, EXILIM EX-H20G и EX-Z2300, компанията Casio представи на изложението Photokina още един модел от семейството на EXILIM.

Устройството е с наименованието EXILIM EX-ZR10 и характерното за него е, че използва датчик за изображението с обратна засветка. Резолюцията на датчика за изображения от тип CMOS е 12 мегапиксела. Датчикът се характеризира с ниско ниво на шума и висока чувствителност, а също така използването на две вериги за обработка на данните спомага за същественото повишаване на скоростта за снимане, която достига до 40 кадъра в секунда. Сред останалите достойнства на изделието, производителят отбелязва наличието на функция за снимане с разширен динамичен диапазон (HDR ART).

Сред интересните функции, които присъстват в EX-ZR10, може да се отбележи наличието на технологията HDR, която при всяко натискане на бутона на затвора, камерата не създава една снимка, а няколко снимки с различни параметри на експозицията, а графичният процесор за изображенията ги обединява в едно, което позволява едновременно проявяване на тъмните участъци в кадъра и не позволява да се губят детайли от светлите участъци. Функцията HDR-ART придава на снимката своеобразен вид, локално изменя значението на контраста и насищането на цветовете.

Останалите особености на камерата са също много впечатляващи, като се има в предвид наличието на автоматичен режим Premium Auto, който самостоятелно определя типа на сцената и подбира подходящите настройки, а режимът Slide Panorama, позволява създаването на последователни снимки, които камерата автоматично съединява в панорамна снимка. Няма как да завърши новината, без да споменем и наличието на функцията за видеозаснемане с максимална скорост 480 кадъра в секунда. При възпроизвеждане с нормална скорост, този видеозапис създава ефект на бавни движения и позволява фиксирането и възпроизвеждането на бързи процеси.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари