В Google Photos бе добавена функция за автоматичен баланс на бялото

2
5

Google обнови своята онлайн услуга Google Photos и добави популярната функция за автоматичен баланс на бялото. Сега вече, когато потребителят избере автоматичния режим за заснемане на фотографии, приложението оптимизира не само експонацията и наситеността, но и баланса на цялото. По този начин от фотографиите се премахват нереалните синевина и жълтина, които се получават от невярното оценяване на осветяването на сцената.

Интернет гигантът съобщи, че първи по автоматичен начин ще могат да регулират баланса на бялото потребителите на уеб-версията на онлайн услугата Google Photos и притежателите на смартфони, работещи под управлението на операционната система Android. Съвсем скоро трябва да излезе версия на този софтуер и за собствениците на iPhone. Ако автоматичният алгоритъм не сработи съвсем коректно, може да се отиде в менюто Color и още по-точно да се регулират параметрите Warmth и Tint на цветовата температура.

Създателите на Google Photos дадоха и няколко полезни съвета на потребителите. Един от тях е, че вече е възможно да се копират и поставят използваните ефекти от едната фотография към друга чрез стандартните Ctrl+C / Ctrl+V.

Бързото завъртане на изображението може да стане чрез Shift+R или с предложения от цифровия интерфейс варианти.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
0 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещя коментар
2 Автори на коментарите
ЗлатомирHMF Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
HMF
HMF

Поредната Google-ска идиотщина…така създават още-повече условия много хора никога да не се научат да снимат.

Златомир
Златомир

Ако всички снимаха добре, как щеше да има работа за нас видеооператорите и фотографите?