25.1 C
София

Започва производството на Open source видеокамерата Axiom Beta

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Започва производството на първата в света open source филмова видеокамера от професионален клас Axiom Beta. Проектът събра необходимите инвестиции чрез Indiegogo, сега предстои преразглеждането на прототипа, а след това и масовото производство. Създателите на Axiom Beta събраха инвестиции в размер на €178,049 от планираните €100,000.

Видеокамерата ще има специално закрепване на обектива и акумулаторната батерия. Първите Axiom Beta трябва да се появят към месец август 2015 година при цена около €500, която не е висока за подобно устройство. Със сигурност ще се появят разширителни модули от други производители, понеже дизайнът е изцяло открит и всеки може да произвежда подобни модули.

Професионалната видеокамера за заснемане на филми е базирана на 4/3 сензор (Super35/APS-C), FPGA масив с двуядрен ARM процесор и може да записва 4К видео в RAW формат без компресия. Записът на видеото може да става на външно HDMI устройство чрез троен HDMI интерфейс (1080p60 4:4:4 всеки). Сега се работи върху възможност за запис на 4К видео на персонален компютър или друга външна компютърна система.

Новата Open source филмова видеокамера от професионален клас Axiom Beta засега поддържа обективите на Canon, Nikon и MFT (Micro Four Thirds).

Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини