Започнаха продажбите на GoPro Odyssey за заснемане на 8К панорамно видео

0
10

През месец май тази година Google представи Jump – нова високотехнологична VR-платформа, с помощта на която могат да се заснемат и споделят триизмерни филми. Едновременно с това Интернет-гигантът започна съвместна работа с GoPro, в резултат от която бе създаден специален модул за заснемане на панорамни филми. От днес GoPro започна продажбите на специализираната панорамна камера Odyssey. Предлага се ограничена партида при цена 15 000 американски долара за една камера Odyssey. Поръчка за закупуване може да се направи в официалния сайт на производителя.

 

Odyssey е специална поставка, на която са закрепени 16 камери GoPro HERO4 Black. Една от тези камери струва 500 щатски долара, така че за останалата сума купувачите получават 16 специални платки за включване на камерите, дисковата платформа, комплект кабели, 16 карти памет с обем 64 GB и специален куфар за пренасяне на оборудването.

 

С помощта на GoPro Odyssey е възможно заснемането на панорамно видео с 8К резолюция и скорост 30 кадъра в секунда. За преобразуване на шестнадесетте различни видео материала в общ клип се използва специализиран софтуер на Google. GoPro Odyssey е предназначена предимно за професионалисти и се предлага в ограничено количество.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за