Игра ни учи как да използваме DSLR апарата си

0
33

Подарили са ви DSLR фотоапарат, но не сте напълно сигурни как да го използвате или може би желаете да се сдобиете с такова устройство, но се плашите от сложността му? Нова игра на име CameraSim 3D предлага решение на този проблем, учейки ни как да използваме цифровия си огледално-рефлексен апарат по увлекателен начин.

Играта представлява симулатор на цифров апарат, като това, което виждате на екрана поразително напомня на това, което бихте виждали ако поставите окото си до визьора на фотоапарата. Налице са цифрите показващи избраните скорости на затвора и големина на диафрагмата, както и ISO числото. Между тях е и задължителната експозиционна скала, с която можете да намалявате или увеличавате количеството светлина, което, в конкретния случай, няма да достигне сензора (защото такъв няма).

Играта ви позволява да изпробвате всякакви опции и да виждате ефекта от тях. Изберете, например, голяма диафрагма и ще видите как фокусът в изображението ще се стесни около острия обект, а останалата част ще бъде размазана. Увеличете ISO-то и ще видите как кадърът ще стане по-„зърнист“. Намалете скоростта на затвора и обектите ще започнат да се „размазват“ при движение.

Camera Sim 3D ще ви научи за основите неща свързани с избора на ISO, скорост, диафрагма, баланс на бялото и светкавица. Самата графика на играта е триизмерна, така че симулацията да бъде колкото се може по-реално изглеждаща. На този етап от развитието си, играта включва само ограничен брой локации, в които да „снимате“, но в бъдеще броят им ще бъде увеличен.

Както вероятно сте се досетили от последното изречение, играта все още не е готова. Би трябвало да излезе „към средата на 2014 година“, което би означавало съвсем скоро. Ако не искате да изпуснете дебюта й, можете да се регистрирате за известия в този сайт.

Вижте повече във видеото по-долу.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари